Femeia care merge cu tocuri pe frânghie sau cel mai rapid timp de a mânca ardei iuți. Cele mai ciudate 10 recorduri Guinness World Records ale anului 2022

de: Ozana Mazilu
05 03. 2023

Când majoritatea oamenilor se gândesc la Guinness World Records, s-ar putea gândi la cea mai mare porție de guacamole din lume sau la femeia cu cele mai mari picioare din lume.

S-ar putea să fiți surprinși să aflați despre unele dintre categoriile mai obscure ale organizației de păstrare a evidenței recordurilor, cum ar fi cea mai lungă călătorie cu barca de dovleac sau cel mai lung drum de mers pe frânghie cu tocuri înalte.

Anul 2022 a fost cel mai recent dintr-un șir de ani deosebit de neobișnuiți, așa că, având în vedere acest lucru, iată cele mai ciudate 10 recorduri Guinness World Records din 2022.

Cele mai multe cutii de băutură plasate pe cap prin aspirarea aerului

Jamie Keeton, alias „Canhead” sau „Canpa” pentru nepoții săi, a folosit aspirarea de aer pentru a fixa zece doze de băutură goale pe fața și pe capul lui, câștigând recordul când cutiile au rămas pe loc timp de cel puțin cinci secunde.

„De fapt, am o afecțiune a pielii în care porii mei absorb literalmente oxigen”, a spus Keeton pentru Guinness World Records.

Cele mai multe ouă echilibrate pe dosul mâinii

Ibrahim Sadeq din Nasiriyha, Irak, a reușit să echilibreze 18 ouă pe dosul mâinii sale, egalând recordul stabilit inițial de Jack Harris din Marea Britanie, în mai 2020.

„Trebuie să ai un nivel ridicat de concentrare atunci când încerci un astfel de record, ceea ce este dificil de atins”, a spus Sadeq.

„Adaugă la asta durerea și presiunea prin care trec mâinile tale”.

Cel mai rapid timp pentru a găsi și a alfabetiza literele dintr-o cutie de supă cu litere din alfabet

Jacob Chandler din Oregon a găsit toate cele 26 de litere în limba engleză, într-o cutie de supă alfabet și le-a așezat în ordine, în două minute și 8,6 secunde.

Chandler a spus că cel mai dificil aspect al exersării a fost să înveți să identifice diferențele subtile dintre litere precum „M” și „W”.

Cel mai lung drum de mers pe frânghie cu tocuri înalte

Adolescenta din Vermont Ariana Wunderle, care actibează la circ, a încălțat tocuri înalte de zece centimetri și a mers aproximativ 195 de metri pe o frânghie la Bellows Falls Union High School, în mai 2022.

Cel mai rapid timp pentru a mânca zece ardei iuți

Gregory Foster, un barbat din California, cu stomac de fier, a mâncat zece ardei iuți Carolina Reaper – cel mai iute ardei din lume – în 33,15 secunde.

Cea mai mare adunare de oameni cu același nume și prenume

Asociația Hirokazu Tanakas din Japonia cu același nume, fondată în 1994 de Hirokazu Tanaka, în vârstă de 53 de ani, a reușit să adune 178 de persoane care au același nume, la o adunare din octombrie, în cartierul Shibuya din Tokyo.

Fondatorul Tanaka a mai încercat recordul înainte, în 2011 și 2017, dar anul 2022 a fost prima dată când a reușit să bată recordul anterior de 164, care a fost stabilit de o adunare de oameni pe nume Martha Stewart, în 2005.

Cea mai mare distanță de a sufla o mazăre

David Rush, deținătorul recordurilor în serie, și-a câștigat cel de-al 250-lea titlu Guinness World Records atunci când și-a folosit aerul din plămâni pentru a arunca un bob de mazăre pe o distanță de aproximativ 25 de metri, pe o podea plană.

Cea mai lungă călătorie cu barca de dovleac (vâslit)

Duane Hansen s-a urcat într-un dovleac scobit, de pe râul Missouri, a doua zi după împlinirea vârstei de 60 de ani și a vâslit pe vasul neobișnuit, pe o distanță de aproximativ 60 de kilometri de la Bellevue, la orașul Nebraska.

Călătoria cu barca de dovleac a lui Hansen a doborât recordul stabilit la aproximativ 40 de kilometri de bărbatul din Dakota de Nord, Rick Swenson, în 2016.

Duane Hansen a doborât un record mondial când a vâslit 61 km pe râul Missouri într-un dovleac scobit. Sursa: Bellevue, Nebraska/Facebook

Cel mai rapid timp pentru a asambla Mr. Potato Head

Lim Kai Yi din Butterworth, Malaezia, și-a pus abilitățile de rezolvare a puzzle-urilor la un test neobișnuit, când a luat o jucărie Mr. Potato Head dezasamblată complet și a pus toate piesele în locurile potrivite în 5,43 secunde.

Yi a câștigat anterior și alte recorduri, inclusiv cel mai rapid timp pentru a rezolva un puzzle 4×5 Klotski legat la ochi și cel mai rapid timp pentru a finaliza un cub Soma legat la ochi.

Cel mai lung lanț de barbă

Concurenții de la Campionatele Naționale de Barbă și Mustață din 2022 din Casper, Wyo., s-au alăturat pentru a le tăia bărbile într-un lanț care a măsurat un lanț record de păr facial de 46 de metri.